Sverige mot Ryssland: 5:1

Okej, efter min besök i Sverige måste jag skriva några tankar om hur ser jag allt nu. Stockholm riktig bra stan i maj, men på vintertid tror jag det är kanske inte så roligt. I alla fall det finns ingenting fantastisk eller läbbig där – allting är bara lagom: lagom antal av bilar, lagom yta i parken, lagom affärer. bra köpcentrum med många varumärken. Man kan även vänja sig till Systembolaget om flera dagar.

Men finns en grej som irriterar mig i Sverige. Alla kan engelska. Sverige ju tappar national identitet. Vilken motivation att lära sig språket (som är visst viktigast kulturmedel) har man om alla prata engelska. Ibland med varandra. Fy fan. Ryssar är mycket bättre på det. 75% kan inte utländsk språk. Och när på besök i när som helst prata de bara på ryska – tusentals människor som jobbar i turism och försäljningar brancher föranlåten att lära sig ryska. Så här sprider vi vårt språk och kultur.

Sista Sveriges hopp är IKEA. Och mitt fall är bra exempel hur funkar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − eight =